En ananas er en tropisk plante med en spiselig frugt. Det er den mest udbredte plante i Bromeliaceae-familien og er hjemmehørende i Sydamerika. Denne artikel vil dække de forskellige typer ananas og deres sundhedsmæssige fordele, såvel som skadedyrsproblemer og deres forebyggelse. Derudover vil vi diskutere ananas’ brug i køkkenet. Og hvis du stadig ikke er overbevist, så læs videre for nogle andre oplysninger om ananas.
Symptomer på umoden ananas
Et af de farligste symptomer på at spise en umoden ananas er tilstedeværelsen af Staphylococcus bakterier. Denne bakterie ødelægges typisk under tilberedningsprocessen, men du kan stadig blive syg af at spise umoden ananas. De mest almindelige symptomer på Staph madforgiftning omfatter kvalme, opkastning og mavepine. Selvom disse symptomer er sjældne, bør du stadig vaske ananassen grundigt, før du spiser den.
Typer af ananas
Der findes flere forskellige slags ananas. Kæmpe Kew ananas, som hovedsageligt dyrkes i Indien, vejer op til 22 pund pr. frugt. Røde spanske ananas, som har mindre frugter, men stadig har masser af smag, topper ved fire pund og har lysegult og lyserødt kød. Begge disse typer er meget fibrøse og aromatiske. Røde spanske ananas dyrkes hovedsageligt i Filippinerne til deres tekstilindustri. Du kan finde dem i dagligvarebutikker og frugtboder.
Sundhedsmæssige fordele ved ananas
Ud over deres mange sundhedsmæssige fordele er ananas lækre! Ananas er rig på C-vitamin, som styrker immunforsvaret og bekæmper frie radikaler for at forhindre infektioner. De reducerer risikoen for almindelig forkølelse og influenza, og kan indtages på mange forskellige måder. Derudover har ananasjuice anti-kvalme egenskaber og kan bruges til at behandle køresyge. Læs videre for nogle andre grunde til, hvorfor ananas er så godt for dig!
Skadedyrsproblemer med ananas
Et begrænset antal insekter elsker ananas, hvilket gør den til en ideel plante til indendørs eller spiselig landskabspleje. Insekter, der lever af ananassaft, er et af deres hovedproblemer. Heldigvis udgør disse insekter ikke en alvorlig trussel mod mennesker. De kan dog være til gene, når de først finder en kilde til sukker. For at kontrollere angrebet bør du overvåge planterne næsten hele dagen lang. For at forhindre myrer i at blive generende, prøv at sprøjte ananas med et naturligt insekticid eller bruge et hjemmemiddel.
Miljøpåvirkninger af ananasproduktion
Der er flere negative miljøpåvirkninger af ananasproduktion. Paraquat-baserede herbicider, som er forbudt i EU og begrænset i USA, er meget udbredt i ananasindustrien. Disse kemikalier er årsagen til de fleste pesticidforgiftninger og dødsfald i Costa Rica. Fungicider, såsom mancozeb og benzimidazol, bruges også i ananasproduktion. Disse kemikalier er blevet forbundet med reproduktiv sundhed og kræft.